Voertuigen of aanhangwagens voor wegvervoer tijdens het stationeren

Wat zeg het AREI afdeling 7.101.

AREI : de voeding van de elektrische uitrusting, geplaatst op motorvoertuigen of aanhangwagens voor wegvervoer, moet gedurende het stationeren op één van volgende wijzen geschieden:


-door een generator op het voertuig of de aanhangwagen zelf. Alle massa's van elektrische toestellen en machines moeten onderling verbonden zijn. De generatoren mag geen elektrische toestellen en machines buiten het voertuig of de aanhangwagen voeden tenzij de massa's van deze toestellen en machines elektrisch verbonden zijn met deze van het voertuig of de aanhangwagen;

- door een openbaar verdeelnet door middel van een beschermingstransformator of door een motorgeneratorgroep die gelijkwaardige veiligheidswaarborgen biedt; 

-rechtstreeks door een openbaar verdeelnet op voorwaarde dat het elektrisch materieel van het voertuig of de aanhangwagen beschermd is door een differetieelstroominrichting met grote, of zeer grote gevoeligheid van 30 mA Max. De massa's van het voertuig of de aanhangwagen geïnstalleerd elektrisch materieel zijn verbonden met een aardverbinding waarvan de spreidingsweerstand niet groter is dan 800 ohms. 

-Bij gebruik van de voedingssystemen aangehaald in het 2e en 3e streepje hiervoor, is de ingang van het voedingssnoer op het voertuig of de aanhangwagen zodanig uitgevoerd dat isolatiefout kan ontstaan waarbij het risico onstaat dat de metalen massa van het voertuig of de aanhangwagen onder spanning komt, bijvoorbeeld door het gebruik van een ingang van isolerend materiaal rond de kabel geklemd of door het gebruik van een toestelcontactdoos.   

Ps: voorbeeld van voertuigen of aanhangwagens : Foodtrucks


 

Kwaliteit