Ecologie voor Inspect Belgium

Een innovatieve aanpak om onze ecologische voetafdruk op deze planeet zoveel mogelijk te beperken

  • Het schoonmaken van uw mailbox kan de planeet redden 


Wat als het verwijderen van uw oude e-mails voldoende was om iets groens te doen?

Voor het verzenden van een e-mail zijn namelijk meerdere datacenters nodig, evenals hun opslag. en helaas worden systemen om veiligheidsredenen gedupliceerd om te voorkomen dat mensen hun e-mail kwijtraken als een datacenter in brand vliegt.

Het kost veel energie!

Gemiddeld ontvangen we 39 e-mails per dag. Een e-mail met een of meer bijlagen kan 19 g CO2 uitstoten. Wanneer de ontvanger deze e-mail ontvangt, blijft helaas 90% van de e-mails voor onbepaalde tijd in de inbox. Een e-mail gedurende 1 jaar opslaan in een datacenter stoot 30 g CO2 uit en een e-mail resulteert in de uitstoot van 30 g CO2 en wereldwijd worden er 281 miljard e-mails per dag verzonden!

Om dit te veranderen zijn er twee oplossingen, het is om ons gedrag ten opzichte van e-mails aan te passen, minder te verzenden en twee beter te sturen en vooral niet te vergeten om je mailbox te sorteren

Inspect Belgium zet zich in voor goede praktijken om de vervuiling door bijvoorbeeld verboden e-mails te verminderen.

-Antwoorden op alle emails

-om de bijgevoegde documenten te verwijderen

- maak regelmatig uw mailbox schoon, leeg uw prullenbak of spamfolder

Om te voorkomen dat u daar uren en uren doorbrengt, moet u elke dag een paar minuten besteden aan het verwijderen van onnodige e-mails.


 

 Inspect Belgium is voorstander van de elektrische auto

Onze inspecteurs zijn inderdaad heel vaak onderweg om hun elektriciteit, gas en en ander keuringen en we zijn ons zeer bewust van de ecologische impact die we hebben op deze planeet en de tijd op de weg. Inspect Belgium verbindt zich ertoe om zijn vloot binnen een redelijke termijn te veranderen zodat onze medewerkers de kans krijgen om ofwel met een elektrische en / of hybride elektrische wagen te rijden.

Odoo • Texte et Image
Odoo • Image et Texte